fbpx
Noutăți

De ce e bine să bem apă dimineața, imediat după trezire?

By 21/08/2020 No Comments

Știm că apa este elementul cu cea mai mare proporție din corpul nostru și că ea asigură desfășurarea tuturor proceselor metabolice din organism.
Dar ce ce ar fi important să bem o cantitate semnificativă de apă dimineața, imediat după trezire?

 

Pentru că apa este esențială în procesul de detoxifiere al organismului, proces care se declanșează dimineța, după ce ne trezim. Practic, cu ajutorul apei ne putem curăța organismul și în special ficatul, organul care în timp ce noi dormim, el lucrează pentru a colecta toxinele din organism.


Ficatul și sistemul nostru limfatic sunt principalii responsabili ai procesului de detoxifiere, iar pentru a susține ”munca acestora” este nevoie să oferim organismului suficientă apă naturală pură, dimineața.
Conform  Lect. Univ. Dr. Biolog și Consilier în Nutriție, Lavinia Bratu, dimineața imediat după trezire e necesar să bem minim 600 ml de apă. Această cantitate minimă (ideal ar fi 1l) oferă organismului puterea de purificare de care are nevoie și de eliminare a reziduurilor, care pot dăuna stării noastre de sănătate.


Defapt, multe afecțiuni se instalează treptat și ne afectează starea de bine tocmai pentru că nu respectăm o rutină de detoxifiere pe care să o urmăm în fiecare dimineață.

Da, putem avea un stil de viață sănătos și să consumăm suc proaspăt, fructe sau alimente sănătoase la micul dejun, însă apa e esențială. E nevoie să curățăm organismul înainte de a-i furniza energie prin ceea ce mâncăm la micul dejun.


Susținerea detoxifierii prin a bea apă naturală pură dimineața poate fi un obicei aparent nesemnificativ, dar care are implicații profunde asupra stării de sănătate pe termen lung.
A deveni conștienți de importanța acestui obicei este primul pas către o viață mai bună. E adevărat că aroma și gustul cafelei sau a sucului proaspăt pot fi foarte tentante la prima oră, însă 3 pahare cu apă sunt alegerea cea mai bună, iar după cca 20 min. de pauză putem să ne urmăm rutina obișnuită.
Primele zile pot fi destul de provocatoare, însă având focusul pe o stare bună de sănătate, putem reuși a implementa obiceiul de a bea cel puțin 600 ml de apă la trezire. Efectele benefice ale acestui obicei nu vor întârzia să apară. Pentru a ușura implementarea acestui obicei este recomandat să ne punem într-o sticlă (de sticlă) această cantitate de apă, iar la trezire să ne fie la îndemână această apă, pentru a nu ”rata” momentul cel mai potrivit pentru a o bea.

E important să ne reamintim că a avea un stil de viață sănătos, nu înseamnă doar a mânca sănătos, ci și a face mișcare, a bea o apă de calitate dimineața pe stomacul gol și a acorda atenția cuvenită hidratării pe tot parcursul zilei.
Începeți să vă hidratați corespunzător. Fiecare celulă vă va mulțumi pentru asta.