fbpx
Comunicate de presăNoutăți

Apa Aur’a, premiată la Bruxelles cu Diamond Taste Award

By 04/06/2022 iunie 13th, 2022 No Comments

Premiu la Bruxelles pentru apa Aur’a. Brandul a reușit să obțină, în premieră pentru un produs românesc, distincția maximă la categoria Diamond Taste Award.

Diamond Taste Award Aur'a 2022

Diamond Taste Award Aur’a 2022

Apa Aur’a este primul produs din România ce reușește să obțină premiul Diamond Taste Award, distincția maximă ce poate fi oferită de prestigiosul International Taste Institute din Bruxelles, organizație independentă a experților gastronomi, bucătari și somelieri dedicată testării și promovării produselor alimentare și băuturilor. Este al șaptelea an la rând când apa românească din Munții Banatului este premiată de organismul internațional care analizează produse din aproape 100 de țări și prima dată când un produs românesc obține acest titlu.

Încă de la prima participare la această competiție a gusturilor, în 2016, Aur’a a obținut punctajul maxim posibil de trei stele, fiind primul produs românesc cu acest rezultat. În următorii doi ani, Aur’a și-a menținut poziția, fapt ce i-a adus în premieră distincția Crystal Taste Award, acordată produselor care obțin trei stele în trei ani consecutivi.

Diamond Taste Award certifică, o dată în plus, că Aur’a este un produs premium, de calitate, care se remarcă prin gust, dar și prin proprietățile unice – coloizi de aur și argint, puritate microbiologică, alcalinitate – ce o transformă într-o apă ideală pentru susținerea unui stil de viață sănătos. Suntem mândri că un produs românesc obține această distincție la Bruxelles din partea unui institut care analizează mii de produse din aproape toată lumea”, afirmă Horațiu Rada, CEO – AURA MINERAL WATER.

Juriul International Taste Institute este format din peste 200 de membri din mai bine de 20 de țări, chefi și somelieri în restaurante cu stele Michelin (precum El Bulli din Spania și Le Jules Verne din Franța) sau recunoscuți de ghiduri precum Michelin sau Gault & Millau.

În cadrul competiției gusturilor, produsele sunt “blind tested”, adică membrilor juriului nu li se aduc la cunoștință brandul, tipul de produs, nici originea acestuia. Fiecare produs este analizat din punct de vedere organoleptic, urmând un sistem internațional de evaluare ce ține cont de cinci criterii: prima impresie, aspectul, mirosul, gustul, textura (în cazu

Aur'a, premiata la Bruxelles cu Diamond Taste Award

Aur’a, premiata la Bruxelles cu Diamond Taste Award

l alimentelor), senzația finală (în cazul băuturilor). În urma acestei analize, Aur’a a obținut un punctaj de 90,1%.

Apa provine din Munții Banatului și este un produs premium destinat, în principal, pieței HoReCa din România și străinătate. Peste granițe, Aur’a este deja prezentă în unele hoteluri și restaurante din SUA, Franța, Marea Britanie, Israel, Elveția, Austria, Tenerife, Italia.

Compania Aura Mineral Water este localizată în comuna Ocna de Fier, județul Caraș-Severin, și are capital 100% românesc, fiind deținută de oamenii de afaceri timișoreni Horațiu Rada și Eleodor Coptil. Aur’a este o apă natural alcalină cu pH de 8.25 care conține coloizi de aur şi argint și este îmbuteliată exclusiv în ambalaj de sticlă.

Vă dorim o zi frumoasă!
Cu stimă,
Horațiu Rada și Echipa Aur’a