fbpx
Noutăți

11 de motive pentru a bea o apă de calitate începând de azi

By 21/08/2020 august 30th, 2020 No Comments
  1. Apa înseamnă viață, fără apă nu putem trăi mai mult de 3-5 zile. Dacă organismul este privat de alimente, omul poate trăi zeci de zile, însă în lipsa apei viața este pusă în pericol după numai câteva zile.
  2. Apa asigură desfășurarea tuturor proceselor metabolice. Fără apă nu pot avea loc procesele metabolice și biochimice din organism, apa fiind elementul lor  de suport.
  3. Lipsa apei duce la încetinirea sau stoparea anumitor funcții ale organismului. O cantitate insuficientă de apă implică un efort suplimentar din partea organelor pentru a-și realiza funcțiile.
  4. Apa este mijlocul prin care hrana circulă în corpul nostru. Fără apă, nu pot fi asmilitate micronutrienții – vitaminele (Vitamine A, B, C, D, E si K), minerale (calciu, magneziu etc.) microelemente (ex: fier, zinc, seleniu, mangan), substanțe vegetale secundare (Carotinoide, flavonoide), acizi grași esentiali (ulei de peste) si aminoacizi. Aceste substanțe sunt esentiale pentru organism și ne protejează împotriva atacului radicalilor liberi.
  5. Apa furnizează energie fiecărei celule din organism. Apa poate fi considerat combustibilul celulelor noastre. Mișcarea apei în sistemele celulare ale organismului are rolul de a transporta plasma sanguina, care este alcatuita 92% din apa. Aceasta plasma sanguina joacă un rol extrem de important in mentinerea constanta a pH-ului sangvin, în transportul anticorpilor produsi de sistemul imunitar.
  6. Apa ajută organismul să elimine toxinele, transportând deșeurile metabolice către ficat, sistem limfatic și rinichi pentru a fi eliminate. Practic, cu cat mai multă apa consumăm, cu atat organismul va retine mai usor elementele nutritive si le va elimina mai repede pe cele dăunătoare.
  7. Apa acționează ca un lubrifiant pentru articulații, păstrându-le sănătoase. Lipsa unei cantități potrivite de apă duce în timp la inflamarea articulațiilor și la apariția artritelor.

8. Este esențială pentru buna funcționare a creierului. Creierul nostru este peste 85% apă, așadar este esențial să ne hidratăm corespunzător. Un creier privat de o bună hidratare este un creier suprasolicitat, care suferă, iar simptomele vizibile pot fi amețelile, dificultăți în gândire, stare de confuzie etc.

9. Diminuează riscul de a face accident vascular cerebral. Lipsa unei cantități suficiente de apă în regimul zilnic, predispune în timp la probleme ale circulației sângelui și crește riscul de accident vascular. Sângele este în proporție de 90% apă, așadar pentru o bună circulație sanguină și o bună oxigenare a creierului este important să bem apă.

10. Are rol important în reglarea temperaturii corpului
.Corpul uman își reglează temperatura, atunci când e expus la temperaturi mari sau scăzute. Când suntem expuși la căldură excesivă, corpul se răcorește prin procesul de transpirație al glandelor sudoripare din piele și prin evaporarea transpirației. Dacă organismul este expus frigului, corpul își menține temperatura prin reducerea circulatiei sangvine de la suprafață (vasoconstrictie). Dar pentru ca acest ”termostat” natural pe care îl deține organismul să funcționeze normal, este nevoie să ne hidratăm adecvat.

11. Te ajută să ai un somn mai odihnitor și să te simți mai plin de energie. Da, consumul potrivit de apă ne poate ajuta să dormim mai bine și să ne trezim mai odihniți. Un pahar de apă seara, înainte de culcare, și 3 pahare de apă dimineața, imediat după trezire, pot fi aliații unei stări de sănătate optime, pe termen lung.Începe s consumi o apă de calitate, începând de azi. Corpul tău îți va mulțumi pentru asta.